YOGA


“Yoga is een investering in jezelf, in je gezondheid en je welbevinden”

Yoga brengt bewustwording en verdieping - fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.
Door yoga kun je beter invoelen wat je als mens nodig hebt. Het mooie van yoga is dat je nooit
klaar bent. Het is zo breed. Als je denkt dat je het door hebt wacht
altijd een volgende uitdaging, is het niet lichamelijk, dan wel op andere fronten.

Tijdens mijn yogalessen leer ik je jouw eigen mogelijkheden te ontdekken.
Iedereen, die zijn grenzen wil verleggen, kan meedoen aan mijn lessen.

Naar een uitdagende yogahouding

Iedere les is anders en heeft een thema, waarbij er altijd een balans is tussen stabiliteit en vrijheid. We beginnen de les met een openingsritueel. Daarna werken we aan de hand van verschillende yogahoudingen (asana's) naar een wat meer uitdagende houding toe. Elke actie en beweging wordt geleid door de ademhaling, zodat je veilig naar een yogahouding werkt. Tijdens deze asana's ben je lekker aan het bewegen en maak je je hoofd leeg. De les eindigt altijd met ontspanning: een Savasana. Je kunt alles even rustig laten bezinken en je lichaam ontspant na de inspanning van de asana's. De afwisseling in oefeningen maakt dat je harder werkt tijdens de les. Dat betaalt zich altijd terug.

Sterker en zelfbewuster

Yoga zorgt voor een groter zelfbewustzijn. Door de yogahoudingen ontdek je de mogelijkheden van jouw eigen lichaam. Je voelt je beter, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Hierdoor kan je meer uitdagingen aan. Dit merk je in het dagelijks leven.

DE YOGAVORMEN

Vinyasa yoga
Vinyasa yoga is een actieve, pittige en vloeiende vorm van yoga, gekoppeld aan ademhalingstechnieken. De lessen zijn gevarieerd: steeds komen andere asana’s aan bod. Ook de volgorde van de asana’s is iedere keer anders. De les eindigt altijd met ontspanning.

Restorative yoga

Restorative yoga heeft als doel in overgave te gaan, te ontspannen en te rusten. Tijdens de les doen we 3 - 4 houdingen, meestal ondersteund door yogaprops, zoals bolsters, kleden en blokken. Je duwt in deze les echt de pauze knop in, het wordt rustig in je hoofd en de spierspanning neemt af. Alles wordt zichtbaar zachter.


LESSEN:

Maandag 19.15 - 20.15 Vinyasa Yoga
Maandag 20.30 - 21.30 Restorative Yoga

Dinsdag 20.00 - 21.00 Pilates

Donderdag 19.15 - 20.15 Vinyasa Yoga
Donderdag 20.30 - 21.30 Beweeg Beter


PROEFLES

Denk je ‘dit spreekt me aan’ en wil je zelf ervaren of (een van) deze lessen geschikt is voor jou? Meld je dan gelijk aan voor een proefles. Een proefles kost € 15,- en bied je de mogelijkheid om twee keer naar een yogales te komen.

Aanmelden voor proefles


LOCATIE:

De yogalessen zijn in De Berk, een fijne plek met een houten vloer en een zachte verlichting. In de zomer komt de mooie tuin bijna letterlijk door de openslaande deuren naar binnen.

Adres: Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda