BETER BEWEGEN


Met ‘Beter Bewegen’ blijf je sterk, flexibel én voorkom je klachten aan je bewegingsapparaat: spieren, pezen, bindweefsel en gewrichten. Heb je al klachten, dan leer je kwetsbare plekken sterker en soepeler te maken en klappen op te vangen, zodat je beter en mogelijk ook weer pijnvrij beweegt.


‘BETER BEWEGEN’ IS VOOR:

- iedereen die soepel beweegt en dat graag zo wil houden;

- jong en oud - met rug-, nek-, schouder- en gewrichtsklachten – aangeboren, door slechte    houding, sport of vanwege werk (kantoor, bouw, zorg);

- diegene die stram is of ineens ‘hollend’ achteruit gaat – om wat voor reden dan ook;

- sporters die blessures hebben of deze juist willen voorkomen, bijvoorbeeld skiërs met knieën    die snel overbelast (kunnen) zijn of crossfitters die de door bewegingen met hoge intensiteit    hun gewrichten (kunnen gaan) voelen en ter ondersteuning extra oefeningen willen doen;

- mensen met bewegingsbeperkingen na ziekte, ook als ze te horen krijgen dat ze er mee    moeten leren leven.

Bewegingsklachten zijn te voorkomen én omkeerbaar als je de investering wilt doen om eraan te werken. Het is altijd mogelijk jouw mobiliteit te behouden of zelfs te verbeteren. Ik ben hier zelf het levende bewijs van. Na de bestralingen en chemo vanwege borstkanker kon ik mijn schouder nauwelijks bewegen. Ik geloofde erin dat ik meer bewegingsvrijheid kon krijgen. En dat is me gelukt. Door de Functional Range Conditioning® - lessen te volgen van Dr. Andreo Spina, wereldbekend expert als het gaat om het bewegingsapparaat. Sinds enige tijd ben ik gecertificeerd om les te geven in FRC®, zodat ik ook de kwaliteit van leven en mobiliteit van anderen kan verhogen.


‘BETER BEWEGEN’ – LESSEN

-Groepsles (wekelijks)
De les start altijd met de bodycheck. Je scant je hele lijf en in het bijzonder de grote gewrichten. Door deze manier van monitoren, vergroot je je lichaamsbewustzijn en ervaar je waar pijn en blokkades zitten.

Per les staat een specifiek lichaamsdeel centraal, bijvoorbeeld de rug of de heup. Met 3 à 4 oefeningen onderzoeken we de mogelijkheden van dat betreffende deel en maken het sterker en soepeler. In eerste instantie krijg je wellicht het idee dat er niet veel gebeurt, maar de volgende dag merk je dat je een intensieve work-out hebt gedaan. Ook leer ik je hoe je zelf thuis een bodycheck kunt doen.

De groepsles is vooral geschikt voor mensen die hun lijf flexibel, pijnvrij en mobiel willen houden.

Donderdag 20.30 - 21.30 Beweeg Beter

- Eén-op-één
Tijdens de één-op-één ga je heel gericht te werk. Een keer per week zoomen we in op het gebied waar jij aan wilt werken en/of klachten hebt. We doen de bodyscan en oefeningen gericht op het verbeteren van jouw mobiliteit. Ook krijg je op maat oefeningen mee om thuis uit te voeren.


Afspraak maken voor een privéles


Attributen

Tijdens de groepslessen en de een-op-een gebruik je ballen (formaat tennisbal), elastieken en een yogamat, attributen die eenvoudig zijn aan te schaffen.

Toestemming behandelend arts

Ben je onder behandeling van een arts vraag dan toestemming om deel te nemen aan de lessen ‘Beter Bewegen’.


LOCATIE:

De ‘Beter Bewegen’- lessen zijn in De Berk, een fijne plek met een houten vloer en een zachte verlichting. In de zomer komt de mooie tuin bijna letterlijk door de openslaande deuren naar binnen.

Adres: Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda

De 1-op-1 wordt bij jou thuis gegeven als dat mogelijk is. Lukt dat niet dan zijn er alternatieven mogelijk.


NIEUWE GEWOONTE

Met ‘Beter Bewegen’ zorg je ervoor dat een nieuwe gewoonte wordt geboren: je luistert naar de signalen van je lijf en weet hoe je deze moet interpreteren en wat je kunt doen om mobieler en mogelijk ook pijnvrij te zijn.


PROEFLES

Spreekt dit je aan en wil je zelf ervaren of deze (groeps)les geschikt is voor jou? Meld je dan gelijk aan voor een proefles. Een proefles kost € 15,- voor een groepsles.

Aanmelden voor proefles

Wil je eerst overleggen of deze les voor jou geschikt is, mail me dan neem ik contact met je op. En dan hieronder het rooster zo als dat ook is op de yoga en pilates pagina en dan de linkjes aangepast.