Beter bewegen

Met ‘Beter Bewegen’ blijf je sterk, flexibel én voorkom je klachten aan je bewegingsapparaat: spieren, pezen, bindweefsel en gewrichten. Heb je al klachten, dan leer je kwetsbare plekken sterker en soepeler te maken en klappen op te vangen, zodat je beter en mogelijk ook weer pijnvrij beweegt.

‘Beter bewegen’ is voor:

Bewegingsklachten zijn te voorkomen én omkeerbaar als je de investering wilt doen om eraan te werken. Het is altijd mogelijk jouw mobiliteit te behouden of zelfs te verbeteren. Ik ben hier zelf het levende bewijs van. Na de bestralingen en chemo vanwege borstkanker kon ik mijn schouder nauwelijks bewegen. Ik geloofde erin dat ik meer bewegingsvrijheid kon krijgen. En dat is me gelukt.

Door de Functional Range Conditioning® – lessen te volgen van Dr. Andreo Spina, wereldbekend expert als het gaat om het bewegingsapparaat. Sinds enige tijd ben ik gecertificeerd om les te geven in FRC®, zodat ik ook de kwaliteit van leven en mobiliteit van anderen kan verhogen.

Nieuwe gewoonte

Met ‘Beter Bewegen’ zorg je ervoor dat een nieuwe gewoonte wordt geboren: je luistert naar de signalen van je lijf en weet hoe je deze moet interpreteren en wat je kunt doen om mobieler en mogelijk ook pijnvrij te zijn.

‘Beter bewegen’ – Lessen

Groepsles

Iedere donderdag van 19.30 tot 20.30 uur

De les start altijd met de bodycheck. Je scant je hele lijf en in het bijzonder de grote gewrichten. Door deze manier van monitoren, vergroot je je lichaamsbewustzijn en ervaar je waar pijn en blokkades zitten.

Per les staat een specifiek lichaamsdeel centraal, bijvoorbeeld de rug of de heup. Met 3 à 4 oefeningen onderzoeken we de mogelijkheden van dat betreffende deel en maken het sterker en soepeler. In eerste instantie krijg je wellicht het idee dat er niet veel gebeurt, maar de volgende dag merk je dat je een intensieve work-out hebt gedaan. Ook leer ik je hoe je zelf thuis een bodycheck kunt doen.

De groepsles is vooral geschikt voor mensen die hun lijf flexibel, pijnvrij en mobiel willen houden.

Tijdens de groepslessen en de een-op-een gebruik je ballen (formaat tennisbal), elastieken en een yogamat, attributen die eenvoudig zijn aan te schaffen.

Proefles

Spreekt dit je aan en wil je zelf ervaren of deze groepsles geschikt is voor jou? Meld je dan gelijk aan voor een proefles. Een proefles kost € 15,-.

Privéles

Tijdens de één-op-één privéles ga je heel gericht te werk. 1 keer per week zoomen we in op het gebied waar jij aan wilt werken en/of klachten hebt. We doen de bodyscan en oefeningen gericht op het verbeteren van jouw mobiliteit. Ook krijg je op maat oefeningen mee om thuis uit te voeren.

Locatie

De ‘Beter Bewegen’- lessen zijn in De Berk, een fijne plek met een houten vloer en een zachte verlichting. In de zomer komt de mooie tuin bijna letterlijk door de openslaande deuren naar binnen.

Adres: Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda

De 1-op-1 wordt bij jou thuis gegeven als dat mogelijk is. Lukt dat niet, dan zijn er alternatieven mogelijk.

Toestemming behandelend arts

Ben je onder behandeling van een arts? Vraag dan toestemming om deel te nemen aan de lessen ‘Beter Bewegen’.

Eerst overleggen?

Wil je eerst overleggen of deze les voor jou geschikt is? Stuur me een bericht, dan neem ik contact met je op.

Lesrooster

Iedere week kun je verschillende lessen volgen.

Dag en tijdLes
Maandag 19.00 – 20.00Vinyasa Yoga
Maandag 20.00 – 21.00Pilates
Donderdag 19.30 – 20.30Beweeg Beter
Donderdag 20.30 – 21.30Vinyasa yoga06 30 84 97 81