Pilates

Pilates is een methode die je spieren soepeler en sterker maakt. Met als resultaat een goede houding, sterke buikspieren en een soepele rug. En het versterkt het lichaamsbewustzijn, zodat je beter weet wat je lijf aankan, en waar je grenzen liggen.

“Na de bevalling van de derde dacht ik: ‘het komt nooit meer goed met die buikspieren.’ Het was pap daarbinnen. Ook had ik regelmatig last van mijn rug. Inmiddels is dit vijftien jaar geleden, en nog steeds ga ik wekelijks naar de Pilatesles van Trix. Met die buikspieren en die rug is het helemaal goed gekomen. Maar inmiddels is de overgang gearriveerd en spelen er andere klachten, die om aandacht vragen.
Trix is heel nuchter, no-nonsense en creatief – ze geeft heel gevarieerd les. Altijd als ik denk nu ken ik alle oefeningen wel, dan heeft ze weer iets nieuws bedacht. Ook nu in de Corona-tijd, nu we online leskrijgen via Zoom – en heel veel attributen missen – krijgt ze het voor elkaar een volwaardige en afwisselende les neer te zetten. Het is echt nooit saai. Ook is het altijd een vrolijke boel, met veel humor.
Je hebt na afloop altijd het gevoel dat je wat hebt gedaan. Er zit een gedegen opbouw in de les. Trix legt de oefeningen stap voor stap uit en vertelt wat je moet voelen in je lijf. Lukt een bepaalde oefening niet vanwege blessures dan houdt ze daar rekening mee en krijg je een aangepaste oefening. Heel fijn.”

Wietske Brunink

Sterk en flexibel lijf met Pilates

Pilates is geschikt voor volwassenen, zowel mannen als vrouwen, die graag een sterk en flexibel lijf willen. Of het zo willen houden. Pilates werkt preventief – ouderdoms- en gezondheidsklachten kunnen zo worden voorkomen. Regelmatig vindt een doorverwijzing plaats op advies van de fysiotherapeut vanwege rug- en/of schouderklachten.

Ook vrouwen die last hebben van bekkeninstabiliteit, of die hun buikspieren weer willen trainen na een bevalling of strak willen (houden) tijdens en na de overgang, hebben baat bij Pilates.

Pilates is ook zeker geschikt voor mannen. Het is bedachtzamer en zelfs intenser dan de sportschool. Omdat je zelf onderzoekt wat je aankunt en het neemt ook de diepere spieren mee, spieren die tijdens een reguliere krachttraining vaak weinig aandacht krijgen.

Afwisselende lessen

Tijdens de lessen maken we gebruik van stabiliteitsballen en Dynabands. De oefeningen worden in een rustig tempo en weloverwogen uitgevoerd. Ondanks het rustige tempo zijn de oefeningen pittig. De lessen zijn afwisselend, iedere les is anders qua opbouw en oefeningen, en voor ieder niveau toegankelijk.

Tarieven

Proefles

Denk je ‘dit spreekt me aan’ en wil je zelf ervaren of deze les geschikt is voor jou. Meld je dan gelijk aan voor een proefles. Een proefles kost € 15,- en bied je de mogelijkheid om twee keer naar een Pilatesles te komen.

Twijfel je nog?

Vind je het lastig in te schatten of jouw lijf geschikt is om deel te nemen aan Pilates vanwege bijvoorbeeld knie-, schouder- of rugklachten, ga dan bij je arts langs voor ‘groen licht’. Sowieso kun je een proefles nemen om in te schatten of de lessen geschikt zijn voor jou en te zien of mijn stijl van lesgeven je ligt. Ervaar je obstakels? Dan kun je altijd eerst een aantal privélessen nemen. Deze lessen worden helemaal op jouw behoeften en mogelijkheden afgestemd. Met als doel dat je aansluiting vindt bij de reguliere lessen.

Privéles

Heb je een blessure? Wil je jezelf verder verdiepen en ontwikkelen met behulp van Pilates? Is een groepsles nog een brug te ver? Of heb je een overvolle agenda en kan je (tijdelijk) de reguliere lessen niet bijwonen?

Allemaal redenen om vrijblijvend een afspraak te maken en een les op maat te bespreken. Als geen ander weet ik hoe je lijf beperkingen kan geven, en dat je daar graag intensieve begeleiding bij hebt.

Graag help ik je om jouw uitdagingen, wat die ook zijn, te overwinnen. De privélessen worden helemaal op jouw behoeften en mogelijkheden afgestemd.

Locatie

De yogalessen zijn in De Berk, een fijne plek met een houten vloer en een zachte verlichting. In de zomer komt de mooie tuin bijna letterlijk door de openslaande deuren naar binnen.

Adres: Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda

Lesrooster

Iedere week kun je verschillende lessen volgen.

Dag en tijdLes
Maandag 19.00 – 20.00Vinyasa Yoga
Maandag 20.00 – 21.00Pilates
Donderdag 19.30 – 20.30Beweeg Beter
Donderdag 20.30 – 21.30Vinyasa Yoga
06 30 84 97 81