Yoga

“Yoga is een investering in jezelf, in je gezondheid en je welbevinden”

Yoga brengt bewustwording en verdieping – fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door yoga kun je beter invoelen wat je als mens nodig hebt. Het mooie van yoga is dat je nooit klaar bent. Het is zo breed. Als je denkt dat je het door hebt wacht
altijd een volgende uitdaging, is het niet lichamelijk, dan wel op andere fronten.

Tijdens mijn yogalessen leer ik je jouw eigen mogelijkheden te ontdekken. Iedereen, die zijn grenzen wil verleggen, kan meedoen aan mijn lessen.

“In het zwembad hing een aankondiging voor Pilateslessen die zouden starten. Ik ben naar de bijeenkomst gegaan. Dat is inmiddels meer dan 15 jaar geleden. Ik ben gebleven en volg nog steeds lessen bij Trix. Geen Pilates meer, maar wel yoga want dat past beter bij me. Yoga geeft me direct beloning. Na afloop zit ik altijd lekkerder in mijn vel, heb ik energie, ben ik doorbloed en warm. Ook bieden de lessen ontspanning in mijn hoofd. Doordat we stevig aan het werk worden gezet ben ik puur gefocust op de les, en denk ik nergens anders meer aan. Trix houdt altijd rekening met wie er is en past daar de oefeningen op aan. Dat laat zien dat de les toegankelijk is voor iedereen. Naast dat er sowieso gradaties zijn natuurlijk. Je hoeft bij yoga niet alles te kunnen en te doen. De lessen zijn afwisselend, los, en totaal niet zweverig.”

Julia Zwijnenburg

“Ik was gelijk na één les verkocht, inmiddels al meer dan tien jaar geleden, en ik kom nog steeds iedere week. Trix houdt van doorpakken, is heel aards, er is concentratie – iedereen is met zijn eigen ding bezig – maar er is ook tijd voor een lolletje. Wat ik heel bijzonder vind is haar kennis van de anatomie van het menselijk lichaam. Als je zegt dat het zeer doet op een bepaalde plek, dan vraagt ze door en adviseert vervolgens een andere houding, of om de oefening niet te doen. Dat is heel geruststellend en biedt vertrouwen. Want ik weet dat ik tijdens haar lessen geen dingen ga doen waar ik mijn lijf de vernieling mee in help. Tegelijkertijd geeft het me de verantwoordelijkheid om zelf te weten wanneer het genoeg is, ik word uiteraard wel uitgedaagd. Dat is heel verdiepend. Ik heb ook bewondering voor het feit dat iedere les anders is. Ze weet er – met dezelfde elementen -altijd iets sprankelends van te maken. Dat maakt het verrassend en onvoorspelbaar, en dat vind ik heel leuk.”

Mieke de Haan

Naar een uitdagende yogahouding

Iedere les is anders en heeft een thema, waarbij er altijd een balans is tussen stabiliteit en vrijheid. We beginnen de les met een openingsritueel. Daarna werken we aan de hand van verschillende yogahoudingen (asana’s) naar een wat meer uitdagende houding toe.

Elke actie en beweging wordt geleid door de ademhaling, zodat je veilig naar een yogahouding werkt. Tijdens deze asana’s ben je lekker aan het bewegen en maak je je hoofd leeg. De les eindigt altijd met ontspanning: een Savasana. Je kunt alles even rustig laten bezinken en je lichaam ontspant na de inspanning van de asana’s. De afwisseling in oefeningen maakt dat je harder werkt tijdens de les. Dat betaalt zich altijd terug.

Sterker en zelfbewuster

Yoga zorgt voor een groter zelfbewustzijn. Door de yogahoudingen ontdek je de mogelijkheden van jouw eigen lichaam. Je voelt je beter, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Hierdoor kan je meer uitdagingen aan. Dit merk je in het dagelijks leven.

De yogavormen

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een actieve, pittige en vloeiende vorm van yoga, gekoppeld aan ademhalingstechnieken. De lessen zijn gevarieerd: steeds komen andere asana’s aan bod. Ook de volgorde van de asana’s is iedere keer anders. De les eindigt altijd met ontspanning.

Restorative yoga

Restorative yoga heeft als doel in overgave te gaan, te ontspannen en te rusten. Tijdens de les doen we 3 – 4 houdingen, meestal ondersteund door yogaprops, zoals bolsters, kleden en blokken. Je duwt in deze les echt de pauze knop in, het wordt rustig in je hoofd en de spierspanning neemt af. Alles wordt zichtbaar zachter.

Locatie

De yogalessen zijn in De Berk, een fijne plek met een houten vloer en een zachte verlichting. In de zomer komt de mooie tuin bijna letterlijk door de openslaande deuren naar binnen.

Adres: Krugerlaan 79, 2806 EC Gouda

Tarieven

Proefles

Denk je ‘dit spreekt me aan’ en wil je zelf ervaren of (een van) deze lessen geschikt is voor jou? Meld je dan gelijk aan voor een proefles. Een proefles kost € 15,- en bied je de mogelijkheid om twee keer naar een yogales te komen.

Lesrooster

Iedere week kun je verschillende lessen volgen.

Dag en tijdLes
Maandag 19.00 – 20.00Vinyasa Yoga
Maandag 20.00 – 21.00Pilates
Donderdag 19.30 – 20.30Beweeg Beter
Donderdag 20.30 – 21.30Vinyasa yoga
06 30 84 97 81