Recept hartige tarte tatin
Je kunt eindeloos variëren met deze tarte tatin, de groente die ik hier noem kun je vervangen door andere groenten.
![](https://yogatrix.nl/app/uploads/2024/12/18a83f692bd34e4aecc4107e309cf944c1e6767a-957x1280-1-e1733651363149-1800x1839.webp)
INGREDIENTEN:
- 2 rode uien
- Olijfolie
- 80g kastanjes, dit kun je ook vervangen door gehakte hazelnoten
- 500g restjes groente bijvoorbeeld bietjes, wortel, pastinaak
- 2 el abrikozenjam
- 2 takjes verse tijm
- 1 rol vers bladerdeeg
- 50g geitenkaas, brie of camembert
INSTRUCTIE:
Verwarm de oven voor op 190°C, gasstand 5.
Pel de uien en snijd ze. Zet een koekenpan* (oven bestendig) met antiaanbaklaag van 28 cm op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Bak de uien gedurende 5 minuten tot ze karamelliseren, verkruimel dan de kastanjes erover en doe de geroosterde groenten erbij. Bak ze even mee, voeg dan de abrikozenjam toe en bak tot het glanst. Voeg de verse tijmblaadjes toe.
Rol nu snel het bladerdeeg uit en leg het op de pan, druk het naar beneden in de randen en snij het overtollige bladerdeeg af.
Bak gedurende 20 tot 25 minuten, of tot de tarte tatin goudbruin en gaar is. Stort de hete taart voorzichtig op een bord, verkruimel de kaas erover en serveer. Lekker met een groene salade en de volgende dag koud ook heerlijk!
*mocht je geen ovenbestendige koekenpan hebben, kun je nadat je de tijm hebt toegevoegd het mengels in een ronde ovenschaal doen en daarop het bladerdeeg plaatsen.
Enjoy!
Dit recept is geinspireerd door Jamie Oliver.