Over Trix

Na de geboorte van mijn jongste, bijna twintig jaar geleden, wilde ik weer ‘in shape’ zijn. De yogavideo die ik niet lang na dit besluit in handen kreeg, zorgde voor een openbaring. Voor het eerst zag ik dat je ook gewoon kunt bewegen en dat het niet competitief hoeft te zijn. ‘Dit wil ik als bewegingsvorm’, was het enige dat ik nog kon denken.

Duizenden uren teachertrainingen

Al snel kende ik iedere seconde van de video uit mijn hoofd. Ik wist precies wat er ging komen. Gelukkig vond ik na enige tijd een teacher in Utrecht die dezelfde yogavorm gaf als op de video, zodat de uitdaging erin bleef. De volgende stap was het volgen van een teachertraining bij die docent.


Zes maanden lang, ieder weekend. Ook al had ik het gevoel dat ik nog lang niet klaar was, na het behalen van het certificaat startte ik met lesgeven.

Inmiddels ben ik goed vijftien jaar en duizenden uren teachertraining, yogabeoefening en lesgeven verder.

Omdat ik graag wilde kunnen invallen voor de partner met wie ik destijds een Yoga- en Pilatesstudio had, ben ik de opleiding tot Pilatesdocent gestart. Pilates gaat minder diep dan yoga, maar het is een fantastische manier om je spieren sterk en soepel te krijgen en te houden.


Ik kan ook zelf niet meer zonder. Regelmatig volg ik online Pilateslessen bij collega’s om inspiratie op te doen en de lessen afwisselend en leuk te houden.

“Ik vind lesgeven gewoon hartstikke leuk.”

Diverse specialisaties, waaronder anatomie

Ik ben gespecialiseerd in Vinyasa yoga en Restorative yoga. Respectievelijk een actieve, pittige en vloeiende vorm van yoga – gekoppeld aan ademhalingstechnieken – en een vorm die als doel heeft in overgave te gaan, te ontspannen en te rusten. Een mooie combinatie.

Daarnaast onderscheid ik me door de anatomische kennis die ik bezit. Ik weet precies wat de afzonderlijk asana’s (= oefeningen) met welke lichaamsdelen kunnen doen. Ben je geblesseerd of zijn bepaalde houdingen erg oncomfortabel, lastig of zelfs onmogelijk voor je dan reik ik je een aangepaste vorm aan.

Ook bij ziekte- en herstelproces

Als docent heb ik ook ervaren dat yoga helpt tijdens en bij een ziekte- en herstelproces. Zelfs meer dan dat. Het heeft me ook kracht en richting gegeven bij de invulling van het leven na de borstkanker, waar ik van herstelde. Iets dat ik vooraf niet had bedacht.

Hierin kan ik ook voor jou van betekenis zijn als leefstijl- en preventie coach en als Integrative Medicine zorgverlener, maar ook door middel van de Soul Search Foundation, die de programma’s’ Regie en vitaliteit’ organiseert voor jong volwassen ex-kankerpatiënten, zodat zij ook weer hun ‘nieuwe normaal’ vinden, net als ik.

Als persoon

Ik ben een sprankelende persoon, positief ingesteld, daadkrachtig, houd van afwisseling, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden, makkelijk in de omgang, help graag anderen en kan goed organiseren. In mijn vrije tijd vind je me op de Reeuwijkse Plassen, op mijn supboard – éen met de natuur. Wil jij met mij en mijn manier van lesgeven kennismaken?

06 30 84 97 81